De toekomst van persoonlijkheidsstoornissen - Verheul, Roel, ....-; Kamphuis, Jan Henk, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2007)
Nog niet zo lang geleden werden persoonlijkheidsstoornissen beschouwd als 'chronisch' of 'therapieresistent'. Dit fatalisme hebben we inmiddels achter ons gelaten. Steeds meer mensen met persoonlijkheidsstoornissen worden immers succesvol behandeld - een ontwikkeling die zich gelukkig versneld doorzet. Over deze ontwikkeling gaat dit boek. In De toekomst van persoonlijkheidsstoornissen wordt over de horizon heen gekeken. Drieëntwintig auteurs verkennen in korte, prikkelende hoofdstukken het 'niemandsland' tussen het heden en wat nog in het verschiet ligt, een gebied dat het onderwerp van nieuw, verkennend onderzoek zal vormen. Dit boek is geen uitputtende beschrijving van de mogelijkheden op het gebied van de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het bevat daarentegen een spraakmakende verzameling van visies op de weg vóór ons, met een gevarieerde aaneenschakeling van belangrijke klinische en beleidsmatige onderwerpen. Hierbij gaan de auteurs controversiële aspecten niet uit de weg. Zij geven prikkelende toekomstfantasieën alle ruimte.
Diagnostiek, behandeling en beleid
Keywords: Experimentele psychologie -- Handboeken en inleidingen; Persoonlijkheidspsychologie -- Persoonlijkheidsstoornissen; Persoonlijkheidsstoornissen