Juridisch zakwoordenboek - Nackom, Lieve, ....-; Van Hoecke, Mark, 1949- (Leuven : Acco, 2007)
In dit juridisch woordenboek in zakformaat kan de gebruiker de meeste juridische begrippen die hij regelmatig of occasioneel ontmoet, terugvinden. De auteurs beogen geen volledigheid, maar wel een optimale praktische bruikbaarheid. Het woordenboek richt zich hoofdzakelijk tot niet-juristen en rechtenstudenten. Hiermee werd rekening gehouden in het woordgebruik. Duidelijkheid en toegankelijkheid primeren. Een woordenboek is tenslotte maar een eerste stap. Voor de juridische finesses moet men de wetgeving, handboeken en andere meer gespecialiseerde publicaties raadplegen.Niet opgenomen werden de begrippen waarvan de betekenis voldoende voor de hand ligt en de al te gespecialiseerde of in onbruik geraakte begrippen. Bij de opgenomen begrippen werd ernaar gestreefd beknopt maar duidelijk de betekenis ervan weer te geven, zo nodig met een vereenvoudiging van het juridische taalgebruik. Indien wenselijk wordt ook wat bijkomende toelichting verschaft en, voorzover mogelijk, een verwijzing naar de wetgeving toegevoegd.