Mindfulness : een pad van vrijheid - Dewulf, David, ....- (Leuven / Voorburg : Acco, 2007)
Mindfulness, een Oosters begrip, is een meditatievorm en de laatste jaren enorm populair geworden in de Westerse wetenschappelijke wereld. Ook in Vlaanderen en Nederland heeft het een belangrijke impact op de geneeskunde, psychiatrie en psychologie.Dit boek presenteert de ruimere structuur waarin Mindfulness al gedurende 2500 jaar floreert. Er worden oefeningen en praktische inzichten gebracht, die hun oorsprong vinden in de klassieke traditie van Mindfulness. Daarnaast worden er ook invalshoeken aangeboden uit de psychologie en de Mind/Body geneeskunde Dit boek is geschreven vanuit de auteur zijn jarenlange ervaring met de klinische programma's MBSR en MBCT. Deze termen staan voor 'Mindfulness-based Stress Reduction' en 'Mindfulness-based Cognitive Therapy'. Deze programma's, waarvan het effect wetenschappelijk is aangetoond, combineren Oosterse wijsheid met Westerse psychologie en zijn uiterst geschikt voor de aanpak van stress, angst, pijn en preventie van depressie.
Keywords: Mindfulness