Competenties in praktijk gezet : praktijkboek voor competentieontwikkeling in het (hoger) onderwijs - Danckaert, Ellen, ....- (Mechelen : WoltersPlantyn, 2008)
Competenties in praktijk gezet. Praktijkboek voor competentieontwikkeling in het (hoger) onderwijs wil u inspireren en motiveren om competentiegericht onderwijs ?in te voeren?. Het boek bestaat uit de volgende delen: 1. Theoretisch begrippenkader: meer tekst en uitleg bij een aantal begrippen ivm competentiegericht onderwijs. 2. BaMa-profielen: een concrete invulling van de competenties uit de BaMa-profielen, die een docent verder kan aanvullen in overeenstemming met het eigen opleidingsonderdeel en/of -activiteit. 3. Praktijkvoorbeelden: good practices van competentiegericht onderwijs, m.a.w. goede voorbeelden van bestaande onderwijspraktijken waarin competentiegericht wordt gewerkt. In dit gedeelte komt de docent meer te weten over hoe collega?s aan competenties werken in hun practicum, hoe zij die competenties evalueren, enz.
Keywords: Competentiegericht leren; Pedagogiek en onderwijskunde -- Didactiek naar onderwijsniveau en leerlingkenmerken