Gebroken prinsessen : sterke vrouwen over hun gewelddadige man. - Van Dorsselaer, Isa, ....- (Leuven : Van Halewyck, 2008)
Partnergeweld - een mooie naam voor het fysieke en psychische geweld dat echtgenoten gebruiken tegen hun vrouwen - is de laatste jaren minder een taboe geworden. Toch zijn nog heel veel vrouwen doodsbang om erover te praten met vrienden, ouders,en politie. De wonden die geslagen worden en de machteloosheid zijn namelijk heel diep. Het was dan ook een goed idee voor journaliste Isa Van Dorsselaer om dit veel voorkomende probleem - één op de vijf vrouwen in de Europese Unie heeft ermee te maken - nog eens onder de aandacht te brengen. Ze heeft er goed aan gedaan acht vrouwen aan het woord te laten uit de goedopgeleide middenklasse, want meestal associeert men dit probleem met de lagere klasse. Zo is er o.m. een politieagente aan het woord, een maatschappelijk assistente en een academica. Onder de gewelddadige echtgenoten vinden we een huisarts, een politieagent en een zakenman. Tot voor een paar jaar werden deze vrouwen niet au sérieux genomen en was er dus ook geen aangepaste hulpverlening voorzien. Niemand verdiepte zich in de vraag waarom deze vrouwen dan toch bij die man wilden blijven en ze vaak enkel op de vlucht slaan als hun kinderen erbij betrokken worden. Veroordelingen van deze vormen van aanhoudend geweld vanwege de mannelijke partner zijn er nauwelijks. Kerk, huisarts, rechters en buren geloven eerder het verhaal van de man dan van de vrouw.
Een journaliste spreekt met zeven vrouwen die uiteindelijk vertrokken bij hun man en met een koppel dat samenbleef.