Herstel en jeugd : nu in het (r)echt - Claes, Erik, ....- (Brugge : Die Keure, 2008)
1. Jeugd en herstel: een grondslagendebat 2. Bescherming, rechten, herstel? Ethische verantwoordelijkheid gewikt en gewogen 3. Steunnetwerken voor delinquente jongeren. Naar een bredere visie op 'hetsel'. Respons op Deklerck 4. Herstelrecht in het licht van kinderrechten: een pedagogische benadering 5. Jeugd en herstel: kinderrechten in spiegelbeeld. 6. Responsabilisering, macht en herstelrecht voor minderjarigen 7. Responsabilisering, maatschappelijke verantwoordelijkheid en herstelrecht voor jongeren 8. Herstel en jeugdstrafrecht - Eeen revisionistische visie 9. Herstel in de schaduw van het jeugdstrafrecht? Reflecties op een revisionistische benadering
Keywords: Alternatieve straffen -- Jeugdcriminaliteit; Herstelrecht -- Jeugd