Grammaire 2000 - De Spiegeleer, Jef, ....-; Sinjan, Raoul, ....-; Weekers, Hubert, ....- (Mechelen : Plantyn, 2008)
Dit naslagwerk is op maat geschreven voor Nederlandstaligen die Frans studeren en houdt rekening met de specifieke moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen. Grammaire 2000 dankt zijn jarenlange succes ook aan zijn inhoudelijke volledigheid, zijn transparante structuur en zijn doordachte schema's. Met het functionele kleurgebruik en de eenvoudig op te roepen grammaticaschema's in de interactieve oefeningen heeft de hernieuwde Grammaire 2000 alle troeven voor divers gebruik: de leerkracht of de docent kan het als instrument in de klas hanteren; leerlingen en studenten kunnen er zelfstandig mee werken, thuis of in de klas.
Keywords: Franse spraakkunst