In de greep van de technologie : nieuwe toepassingen en het gedrag van de burger - van den Berg, Marguerite, ....-; Prins, Corien, 1961-; Ham, Marcel, 1964- (Amsterdam : Van Gennep, 2008)
In de greep van de technologie is het nieuwe jaarboek van TSS, tijdschrift voor sociale vraagstukken. In dit boek geen betogen van technofoben of technogoeroe's, maar antwoorden op de vraag hoe de immigrant, de verdachte, de voetbalsupporter, de zwangere vrouw, het kind of de oudere nieuwe technologietoepassingen ervaren. En hoe die hun leven veranderen. Wetenschappers en journalisten verkennen hoe nieuwe informatietechnologieën oude zekerheden op lossen schroeven zetten. Kan de oudere met thuistechnologie straks nog over zijn eigen leven beschikken? Bepaalt 'het systeem' straks of er actie wordt ondernomen bij een beschadigd kind?
Jaarboek bij het Tijdschrift voor sociale vraagstukken (TSV) [ISSN 0921-2116]
Keywords: ICT en maatschappij; Pedagogiek en onderwijskunde -- Onderwijstechnologie; Technologie en maatschappij