Sociaal werk in Vlaanderen en Nederland : een begrippenkader - Bouverne-De Bie, Maria, 1951-; van Ewijk, Hans, 1947-; Vos, J. T. F., ....- (Mechelen : Kluwer, 2008)
Het biedt enerzijds een verklaring van wat het concept sociaal werk binnen Vlaanderen en Nederland betekent en anderzijds een parallelle beschrijving van de werkvelden Jeugdzorg en jeugdwerk, Gezin en opvoedingsondersteuning, Maatschappelijke dienstverlening, samenlevingsopbouw en buurtwerk, Langdurige zorg en Vorming en educatie, in beide regio's. Elk van deze werkvelden wordt ingeleid met een tekst die ingaat op de historische achtergrond, de bijbehorende wet- en regelgeving en de actuele beleidsontwikkelingen.
Keywords: Buurtwerk; Jeugdzorg -- Nederland; Jeugdzorg -- Vlaanderen; Opbouwwerk -- Nederland; Opbouwwerk -- Vlaanderen; Opvoedingsondersteuning; Sociale welzijnszorg -- Nederland; Sociale welzijnszorg -- Vlaanderen