Ruimte en planning : van planningstheorie tot Vlaamse planningspraktijk. - Allaert, Georges, 1948- (Gent : Academia Press, 2009)
Dit (hand)boek verkent een aantal invalshoeken betreffende de theorievorming in de ruimtelijke planning in het algemeen en de benadering van planning als planningsproces in het bijzonder. De rode draad in dit boek is de naoorlogse ontwikkeling van het denken rond planning in Vlaanderen. Stellingen die aan bod komen: - Wie de toekomst heeft, plant; wie plant, heeft toekomst. - Planning daagt de samenleving uit. - Planning vraagt een verregaande decentralisering. - De toekomstige rol van planning ligt op het lokale niveau.
Keywords: Ruimtelijke planning en ruimtelijk ontwerp -- Algemene theoretische werken