Social work : mensen helpen tot hun recht te komen. - van Riet, Nora, ....- (Assen : Van Gorcum, 2006)
'Social work', het jongste boek van Nora van Riet, is te beschouwen als de opvolger van Helpen = Leren en Mondig worden met taal. Het vormt een aanzet om te komen tot een theoretische en praktische onderbouwing van de ontwikkeling van het beroep van maatschappelijk werker in de richting van social worker. Sinds de introductie van het social casework wordt in de vakliteratuur veel aandacht besteed aan het tot zijn recht komen als persoon. Ook in 'Social work' komt dit thema ruimschoots aan bod, vanuit een visie op empowerment. Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan bij het tot zijn recht komen als burger. Het is immers meer dan ooit de opdracht van het maatschappelijk werk eraan bij te dragen dat mensen ook als burger tot hun recht komen. In het boek zijn veel oefeningen opgenomen, die tot doel hebben het denken van de lezer over de verschillende thema's te verdiepen alsook zijn handelingsvaardigheden te vergroten. Bovendien bevat 'Social work' een cd-rom met teksten die horen bij de opdrachten en met teksten over actuele thema's in de samenleving die van belang zijn voor de beroepspraktijk van de social worker.
Keywords: Maatschappelijk werk; Sociale agogiek -- Welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening