Innoveren met creativiteit - Debruyne, Marion, 1972- (Leuven : LannooCampus, 2009)
In dit boek exploreert Marion Debruyne, professor aan de Vlerick Leuven Gent Management School, een aantal creatieve strategieën om te innoveren binnen een organisatie. Debruyne stelt onder meer dat de tijd voorbij is waarin bedrijven hun innovatieproces discreet binnen de eigen muren hielden. Om creatief te zijn moet je volgens de auteur je blik verruimen en informatie delen. Een eerste deel focust op het innovatieproces met vragen als: waar komen ideeën vandaan? Hoe moeten we ideeën omzetten in innovaties? Vervolgens wordt ingegaan op het belang van 'strategische innovatie' voor het volledige businessmodel. Ten slotte focust de auteur op de creatieve sector, waarin constante vernieuwing de motor is. In elk deel gaat Debruyne uit van een aantal praktijkvoorbeelden, zodat de theorie steeds wordt gelinkt aan de concrete realiteit. Het resultaat is een handig en toegankelijk praktijkboek, met tal van technieken, adviezen, vragenlijsten en voorbeelden. Hardcover, overzichtelijke kleurendruk. Verschenen in een reeks van de Vlerick Leuven Gent Management School en Flanders District of Creativity.
Praktijkboek
Keywords: Social Sciences and Humanities. Innovation Studies -- Innovation Studies (General).