Ondernemen met creativiteit - Crijns, Hans, 1952- (Leuven : LannooCampus, 2009)
In dit 'inspiratieboek' bundelt Hans Krijns, onder meer professor aan de Vlerick Leuven Gent Management School, tal van richtlijnen voor ondernemers. De centrale gedachte is dat het ondernemen begint met creativiteit. Na enkele algemene hoofdstukken over creatief ondernemen, volgen delen over 'ondernemer worden' en 'creatief groeien'. Aan bod komen vragen als: wat is creatief ondernemen en hoe start je ermee? Waarom is een businessplan nodig? Wat kunnen we verstaan onder de 'groei' van een onderneming? De lezer wordt onder meer aangeraden om risico's te durven nemen en door te zetten in moeilijke tijden. Theoretische beschouwingen worden steeds vertaald naar de dagelijkse praktijk en de lezer wordt voortdurend gestimuleerd om de vragen mee te beantwoorden en aan zelfreflectie te doen. Bovendien is het boek doorspekt met getuigenissen van creatieve Vlaamse ondernemers. Wie al in het vak staat, kan zich aan dit boek spiegelen; voor ondernemers in spe is het een verleidelijke uitnodiging. Hardcover; overzichtelijke kleurendruk, verlucht met kaders, tabellen en tekeningen. Verschenen in een reeks van de Vlerick Leuven Gent Management School en Flanders District of Creativity.
Inspiratieboek
Keywords: Social Sciences and Humanities. Management studies, Business Administration, Organizational Science -- Management studies, Business Administration, Organizational Science (General).