Leidinggeven met creativiteit - Warmoes, Veronique, ....-; Van Den Broeck, Herman, 1955- (Leuven : LannooCampus, 2009)
Met dit managementboek willen de Vlaamse pedagogen Veronique Warmoes en Herman Van den Broeck de lezer helpen om creatief om te gaan met de 'voorkeurstijlen' die hij hanteert bij het omgaan met beslissingen, informatie, veranderingen en de werkomgeving. Via vragenlijsten kom je te weten welke stijl je zelf toepast en wat dit kan betekenen voor je rol als leidinggevende. Vervolgens wordt ingegaan op de samenstelling van een team, dat volgens de auteurs verschillende profielen nodig heeft: denkers én doeners, mensen die ideeën hebben en anderen die ze waarmaken. In een derde deel gaat de aandacht naar het ontwikkelen van een creatief en innovatief HR-beleid. Centraal bij dat alles staat de notie van 'creatief leiderschap' en er is dan ook veel aandacht voor technieken als het 'out of the box-denken'. Een handig en vlot geschreven praktijkboek, met vragenlijsten, opdrachten, tools, adviezen, voorbeelden uit het bedrijfsleven en een bibliografie. Hardcover, overzichtelijke kleurendruk. Verschenen in een reeks van de Vlerick Leuven Gent Management School en Flanders District of Creativity.
Praktijkboek
Keywords: Leidinggeven; Personeelsbeleid