De vijf valkuilen voor managers : hoe je ervoor zorgt dat je integer blijft - Lencioni, Patrick, 1965- (Amsterdam : Business contact, 2009)
Een onderneming leiden is eigenlijk heel simpel, als je tenminste niet in een van de vijf valkuilen voor managers trapt. In deze parabel voert Patrick Lencioni een adviseur ten tonele die Andrew O'Brien, directeur van een bedrijf in problemen dit advies geeft. Ze ontmoeten elkaar 's nachts in de metro en raken in gesprek over de fundamentele problemen waarmee veel leiders worden geconfronteerd. Zo zijn er vijf valkuilen: status, populariteit, zekerheid, harmonie en onkwetsbaarheid. Pas als je deze weet te overwinnen bouw je aan de pijlers onder een duurzame carrière als manager. Lencioni laat in De vijf valkuilen voor managers zien welke valkuilen er zijn en hoe je ze kunt overwinnen. In het tweede deel werkt Lencioni het onderliggende model uit en geeft nuttige instrumenten. Een boek met een krachtige boodschap voor iedereen die aan het hoofd staat van een bedrijf of afdeling.
Keywords: Social Sciences and Humanities. Management studies, Business Administration, Organizational Science -- Management studies, Business Administration, Organizational Science (General).