Enhanced publications : linking publications and research data in digital repositories - SURFFoundation; Woutersen-Windhouwer, Saskia, ....-; Brandsma, Renze, ....-; Verhaar, Peter, ....-; Vernooy-Gerritsen, Marjan, ....- (Amsterdam : Amsterdam university press, 2009)
De traditionele boekuitgave zal spoedig worden ingehaald door de 'Enhanced Publication', de uitgebreide publicatie. Dit is een publicatie aangevuld met onderzoeksgegevens, extra materialen, onderzoeksresultaten van na verschijnen van de publicatie, en database records. Het heeft een op object-based structuur, met duidelijke verbanden tussen de objecten. In dit boek wordt een overzicht gegeven van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van structurele elementen van een 'Enhanced' publicatie, evenals de publicatiemodellen, en de onderlinge repository-kwesties. Het gebruik van deze 'Enhanced' publicaties roept vragen op over objectmodellen en functionaliteiten. In dit boek wordt een grondige studie gemaakt van deze onderwerpen. Meer praktisch worden er voorbeelden gegeven van datasets in combinatie met een demonstratieproject. In het laatste stuk wordt de lange termijn opslagkwestie behandeld, wat tevens verwijst naar de ontwikkelingen van digitale archieven zoals deze in andere boeken in deze serie worden besproken.
Keywords: Digitale archieven; Digitale informatie -- Bewaren; Repositories