Emerging standards for enhanced publications and repository technology : survey on technology - SURFFoundation; Van Godtsenhoven, Karen, 1983-; Karstensen Elbaek, Mikael, ....-; Schmeltz Pedersen, Gert, ....-; Vernooy-Gerritsen, Marjan, ....- (Amsterdam : Amsterdam university press, 2009)
Opkomende standaarden voor Enhanced Publicaties en Repository Technology fungeren als een technologische controle op de snel evoluerende wereld van de digitale publicatie. Het biedt een up-to-date overzicht van technische problemen die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van algemeen toegankelijke publicaties, hun elementaire onderdelen en gekoppelde informatie. Specifieker gezien gaat het over vragen als hoe het samenbrengen van de gemeenschappen van de Current Research Information Systems (CRIS) en het Common European Research Information Format (CERIF). In dit boek worden case studies zoals EGEE, DILIGENT en DRIVER geanalyseerd, evenals de implementaties in projecten in Ierland, Denemarken en Nederland. In deze context is interoperabiliteit het sleutelwoord, en dit boek introduceert de nieuwe normen en begrippen voor het ontwerp van envelopes and packages, overlays and feeds, embedding, publishing formats en webservices en service-oriented architecture.
Keywords: Digitale archieven; Digitale informatie -- Bewaren; Repositories