Business-to-businessmarketing - Fill, Chris, 1953-; Fill, Karen E., ....-; Nonhof, Peter, ....- (Amsterdam : Pearson Education Benelux, 2006)
Belangrijke peilers van dit helder opgezette boek over business-to-businessmarketing zijn ten eerste de relaties en communicatie tussen organisaties en ten tweede de invloed van informatiesystemen en technologie (IST) op de prestaties van bedrijven. Business-to-businessmarketing geeft de student inzicht in de belangrijkste IST-concepten en de implementatie van deze technologieën. Aan de hand van praktische voorbeelden wordt duidelijk uitgelegd hoe marketingactiviteiten effectiever en efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Het boek is voorzien van verschillende didactische elementen. Naast doelstellingen, discussievragen en samenvattingen geeft het boek de nodige voorbeelden en cases. Hierdoor is het een prettig leerboek voor marketingstudenten, maar ook voor studenten uit andere richtingen die in hun werk (zijdelings) met business-to-businessmarketing te maken zullen krijgen.
Business-to-businessmarketing - bedrijfsinformatiesystemen ; B2B-marketingmanagement : marktsegmentatie en positionering - producten, diensten en prijzen - zakelijk koopgedrag - zakelijke relaties ; Marketingkanalen en -netwerken : marketingkanalen - kanaalorganisatie, -structuren en -netwerken - B2B-management ; B2B-marketingcommunicatie : communicatiestrategie - middelen voor B2B-marketingcommunicatie - persoonlijk verkoop en key account management
Keywords: Marketing; Marketingmanagement