Halt aan agressie! Ideeënboek voor begeleid(st)ers in het jeugdwerk. - Leonard, Hilde, ....- (Mechelen : Jeugd en Vrede vzw, 2009)
Ben jij actief in het jeugdwerk en vraag je je wel eens af wat je best doet als een kind of jongere zich agressief gedraagt? Of zou je liever wat minder agressie in je groep hebben? In dit boek vind je heel wat ideeën om mee aan de slag te gaan. Al lezend ontdek je hoe het komt dat jongeren zich soms agressief gedragen en wat je kan doen om agressie te voorkomen. Aan de hand van een gedetailleerd stappenplan met heel wat concrete tips leer je hoe je kan reageren op het moment dat je een agressie-incident meemaakt. Wie rond agressie aan de slag wil in de groep vindt ter inspiratie een aantal oefeningen die als basis voor een programma kunnen dienen. Met deze uitgave willen we je wat meer greep geven op het complexe fenomeen agressie. Daarom vind je niet alleen concrete tips en oefeningen, maar ook heel wat achtergrondinformatie. Zo werd deze publicatie een compleet bronnenboek voor al wie agressie in het jeugdwerk een halt wil toeroepen.
Keywords: Agressie -- Kinderen; Agressie -- Jeugd; Groepswerk -- Kinderen; Groepswerk -- Jeugd