Een kwarteeuw Vlaams wetenschapsbeleid - Van Pelt, Jan, 1949- (Brussel : Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid, 2010)
25 jaar na zijn oprichting in 1985 werd de Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid (VRWB) omgevormd tot een strategische adviesraad, die voortaan als Vlaamse Raad voor Wetenschap en Innovatie door het leven gaat. In het jubileumboek "VRWB - Een kwarteeuw Vlaams wetenschapsbeleid" blikken we terug op hoe alles is gegroeid. In het boek laten we de opeenvolgende VRWB-voorzitters en de voogdijministers aan het woord en zetten we de hoogtepunten uit de VRWB-geschiedenis in de verf. Dit belevenisboek wil een blijvende herinnering zijn aan een boeiende periode waarin de Raad uitgroeide van een 'prille kleuter' tot een volwassen, dynamisch adviesinstrument en een belangrijke speler in het besluitvormingsproces van de Vlaamse overheid. De VRWB heeft de fundamenten gelegd voor een krachtige en gezaghebbende VRWI.
Keywords: Wetenschapsbeleid -- Vlaanderen