Praktijkgericht onderzoek in zorg en welzijn. - Migchelbrink, Ferdie, 1951-2019 (Amsterdam : SWP, 2006)
Praktijkgericht onderzoek heeft vaste voet gekregen in zorg en welzijn. Beroepsbeoefenaren in welzijnszorg en gezondheidszorg verrichten steeds vaker zelf onderzoek in hun beroepspraktijk. Praktijkgericht onderzoek is onderzoek waarin vragen en problemen uit de beroepspraktijk centraal staan. Het belangrijkste doel is het ontwikkelen van nieuwe kennis voor en over de beroepspraktijk Praktijkgericht onderzoek levert toepasbare en bruikbare kennis om de praktijk van welzijn en zorg te verbeteren.
Bevat literatuurlijst
Keywords: Gezondheidszorg -- Sociaal-wetenschappelijk onderzoek; Sociale agogiek -- Planning en beleid; Sociale welzijnszorg -- Sociaal-wetenschappelijk onderzoek