Informatiebronnen en naslagwerken voor het sociaal-agogisch werk. - Wydooghe, Benedict, ....- (Antwerpen : Garant, 2002)
Informatie was nooit zo eenvoudig bereikbaar. Maar, paradoxaal, volledigheid was nooit zo onmogelijk. In het sociaal-agogisch werk maakt de kennis- en informatiegroei het hoe langer hoe moeilijker om de recente literatuur, kennis en inzichten bij te houden. De informatie en communicatietechnologie (-ict) is niet alleen verantwoordelijk voor die groei, maar ze creëert tegelijkertijd nieuwe zoekwijzen die het kennisterrein toegankelijk maken. Dit boek maakt de sociaal-agogisch werker wegwijs in het informatielandschap dat niet langer alleen uit papier bestaat, maat steeds meer elektronisch ontsloten wordt.
Inhoudsopgave : 1 Inleiding 2 Digitale informatie 3 Internetontsluiting 4 Wegwijs op het www 5 Naslagwerken 6 Conserveren en structureren, refereren en evalueren 7 Jargon 8 Bibliografie
Deze uitgave is een initiatief van KATHO -departement IPSOC, Kortrijk
Keywords: Internet -- Adressen; Naslagwerken -- Sociaal-cultureel werk; Naslagwerken -- Sociale welzijnszorg; Sociale agogiek -- Handboeken en inleidingen