Opzegging van de arbeidsovereenkomst. - Votquenne, Didier, ....- (Mechelen : Kluwer, 2010)
Dit boek telt 3 hoofdstukken waarin achtereenvolgens de beëindiging van de arbeidsovereenkomst door opzegging, de beëindiging van de arbeidsovereenkomst zonder opzegging en de opzeggingsvergoeding besproken worden. Hoofdstuk 1 omschrijft de begrippen ontslag en opzegging en bespreekt uitgebreid de regels en rechtspraak omtrent enerzijds de vormvoorwaarden en de gevolgen van de opzegging en anderzijds de aanvang en de duur van de opzeggingstermijn. Hoofdstuk 2 behandelt de gevallen waarin de arbeidsovereenkomst kan beëindigd worden of beëindigd wordt zonder opzegging en de gevolgen daarvan. Hoofdstuk 3 is gewijd aan de bespreking van de omvang, de bestanddelen en de betaling van de opzeggingsvergoeding.
Keywords: Arbeidsovereenkomsten -- Wetgeving; Arbeidsrecht