Statistiek in woorden : een gebruikersvriendelijke beschrijving van de meest voorkomende statistische termen en technieken. - Slotboom, Anke, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2008)
In Statistiek in woorden wordt op een 'gebruikersvriendelijke' manier, dat wil zeggen zonder formules of technische details, uitgelegd wat de meest voorkomende statistische termen en technieken inhouden. In circa 120 alfabetisch gerangschikte rubrieken wordt een groot aantal kernbegrippen uit de statistiek behandeld. Iedere rubriek is te begrijpen zonder voorkennis van het voorafgaande. Ook 'moeilijkere' (bijvoorbeeld multivariate) analysetechnieken zijn beschreven aan de hand van eenvoudige voorbeelden. Het boek biedt een aanvulling op elke systematische inleiding in de statistiek. Beginnende studenten in de statistiek zien vaak door de (formule)bomen het bos niet meer. In Statistiek in woorden kunnen zij in begrijpelijk Nederlands nalezen wat een bepaald begrip nu eigenlijk betekent. Het niet-technische, beschrijvende taalgebruik maakt dit boek geschikt voor studenten in alle geledingen van het onderwijs. De brede opzet maakt het boek ook buiten het onderwijs bruikbaar als naslagwerk. Scriptiestudenten of afgestudeerden hebben vaak niet meer helder voor ogen wat een bepaalde statistische techniek precies inhoudt. Zij kunnen dit boek gebruiken als naslagwerk waarin zij in niet-technisch termen beschreven vinden wat het wezen is van een bepaalde analysetechniek. De fullcolour uitvoering van het boek ondersteunt de zoekfunctie en maakt het boek bijzonder toegankelijk.
Keywords: Statistiek