Goed gestemd! : de weg naar een gezonde stem, een mooie uitspraak, een vlotte presentatie - Lacroix, Christel, ....- (Tielt : Lannoo, 2009)
VRT-logopediste Christel Lacroix met een handige gids voor een gezond stemgebruik, een mooie uitspraak en vlotte presentatietechnieken Een gezonde en aangename stem steunt op drie elementen: een correct stemgebruik om heesheid, pijn en stembandknobbels te vermijden, een verzorgde, natuurlijke uitspraak en voldoende levendigheid tijdens een presentatie. Dit boek en de bijbehorende cd met oefeningen, ingesproken door bekende radio- en tv-stemmen als Wim De Vilder, Indra Dewitte en Christophe Lambrecht, helpen je stap voor stap op weg.
Inhoudsopgave : DEEL 1 : STEM 1. Slechte en juiste stemmen 2. Aan de slag : de weg naar de juiste stem 3. Gouden stemtips : do's en don'ts 4. Oefenschema DEEL 2 : UITSPRAAK 1. De weg naar zuivere klanken 2. Klinkers 3. Tweeklanken 4. Samengestelde klinkers 5. Medeklinkers 6. Woordklemtonen en assimilaties 7. Werkschema uitspraak DEEL 3 : PRESENTATIE EN INTONATIE 1. Een presentatie : wat is dat precies? 2. Een presentatie voorbereiden 3. Een tekst schrijven 4. De generale repetitie 5. Wat is intonatie? 6. Wie gebruikt intonatie? 7. De eigenlijke intonatie 8. Oefenteksten intonatie
Keywords: Logopedie; Nederlandse taal -- Fonetiek; Nederlandse taal -- Uitspraak; Nederlandse uitspraak; Presentaties -- Nederlandse taal; Spraakorganen -- Anatomie; Stem; Stemtechniek