Kritiek en sociaal werk : 7 essays over de plaats van kritiek en sociaal werk. - Kerger, Denoix, ....-; Tuteleers, Pascal, ....- (Gent : Academia Press, 2010)
Deze essaybundel is de neerslag van een aantal gedachtewisselingen over 'sociaal werk en soicaal beleid'. De teksten beantwoorden aan een aangevoelde nood om een plek te vinden waar men over het onderwerp vrij kan spreken, van mening kan verschillen en kan reflecteren over de moeilijkheden en mogelijkheden van sociaal werk. Deze bundel is het bewijs dat academici en praktijkwerkers uit het sociale werkveld de concurrentielogica van de eigen organisaties willen en kunnen overstijgen.
Keywords: Maatschappelijk werk; Sociaal werk; Sociale agogiek -- Welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening