Lexicon : een verklaring van historische en actuele maatschappelijke concepten - Vandepitte, Paul, 1937-; Devos, Carl, 1970- (Gent : Academia press, 2010)
Dit boek wil de maatschappelijke realiteit begrijpelijk(er) maken door een aantal cruciale concepten in hun historische ontwikkeling en hun actuele vorm te duiden. Hierbij komen de vakgebieden politiek, internationale betrekkingen, demografie, economie en cultuur aan bod. Dit boek is een onmisbaar hulpinstrument bij actualiteitsvakken en een handig geheugensteuntje bij het lezen van vakliteratuur of zelfs de krant.
Keywords: Maatschappelijke vorming