De witte media : of waarom 'allochtonen' altijd slecht nieuws zijn - De Ridder, Katleen, ....- (Tielt : Lannoo, 2010)
Media blijven ook vandaag nog witte bastions. Etnische minderheden halen overwegend negatieve pers. De afwezigheid van interculturele perspectieven in de media is nefast voor de maatschappelijke positie van etnische minderheden. Mediamakers en journalisten pleiten echter onschuldig. Hoe geraken we uit dit dovemansgesprek? De witte media beschrijft hoe media en beleid de voorbije 20 jaar omgingen met diversiteit. Het boek geeft inzicht in hoe media bijdragen tot de pessimistische kijk op interculturaliteit. De auteur schetst de belangrijkste evoluties in het debat. Door middel van talrijke goede praktijken vertelt de auteur hoe het beter kan. Dit boek is de eerste publicatie van het Minderhedenforum, de koepel en de spreekbuis van de etnisch-culturele minderheden in Vlaanderen en Brussel. Als medewerker van het Minderhedenforum ijvert Katleen De Ridder al zes jaar voor meer en betere diversiteit in de media.
Biltereyst, Daniël
Keywords: Interculturaliteit; Mass media -- Social aspects -- Belgium; Minorities -- Press coverage -- Belgium; Multiculturele samenleving en media; Racism in the press -- Belgium