Handboek webredactie - Poort, Geert, ....-; de Wert, Corona, ....- (Zaltbommel : Thema, 2010)
De allernieuwste inzichten en theorieën over webredactie. Hoe zorg ik voor een succesvolle website? Hoe organiseer ik een soepelwerkende webredactie? Hoe pak ik zoekmachinemarketing efficiënt aan? Dit zijn maar een paar van de essentiële vragen waarop je in dit Handboek Webredactie antwoord krijgt. Webbezoekers verleiden en vasthouden vraagt nogal wat, veel meer dan een gelikte online presentatie en flitsende content. Daarom is het belangrijk om eerst na te denken over de uitgangspunten van de site. Zijn die helder, dan kun je beargumenteerde beslissingen nemen over bijvoorbeeld webstructuur, tone of voice van teksten, SEO, usability, en contentsoorten. Dit Handboek webredactie vertelt je alles wat je hierover moet weten. Het is hét hulpmiddel voor iedereen die een website onderhoudt of ontwikkelt. Alle belangrijke webonderwerpen komen aan bod: strategie, structuur, schrijven voor het web en schrijven voor zoekmachines, audiovisuele content, testen van usability, internetrecht, social media, en nog veel meer. Op de Nederlandse markt bestaat geen completer boek over webredactie dan dit. Als aanvulling op het boek is een speciale site ontwikkeld: www.handboekwebredactie.com. Daarop vind je tips, adviezen, en geregelde updates van alle links uit het boek. Inhoud Handboek webredactie Inleiding 1. De basis voor een effectieve website 2. Stroomlijnen van de samenwerking 3. Schrijven voor het web 4. Schrijven voor zoekmachines 5. Variëren in tekstsoorten 6. Inzetten van andere media 7. Benutten van audiovisuele content 8. Testen van usability 9. Het recht van internet Literatuur Bijlage: Functieprofielen Cascadis
Aanvulling op boek zie: www.handboekwebredactie.com
Keywords: Webteksten schrijven