Wissels : handboek sociaal-cultureel werken met volwassenen - Cockx, Frank, ....- (Gent : Academia press, 2011)
Dit boek richt zich naar praktijkwerkers, beleidsmakers, docenten en studenten uit het brede veld van de sociaal-culturele praktijk en sociaal-agogische beroepen. Het eerste deel van de publicatie biedt naast een panoramische kijk op het sociaal-cultureel werken met volwassenen concrete handvatten voor het sociaal-cultureel denken en handelen. Het tweede deel behandelt zes thema's die zich als een uitdaging voor het werkveld aandienen: duurzame ontwikkeling, diversiteit, technologische vernieuwing, stedelijkheid, burgerschap en armoede. De verschillende bijdragen zetten aan tot reflectie over het thema en de betekenis ervan voor het sociaal-cultureel volwassenenwerk.
Keywords: Sociaal-cultureel werk -- Vlaanderen; Sociale agogiek -- Handboeken en inleidingen; Volwassenenvorming -- Vlaanderen