Hernieuwbare energie in de praktijk : gids voor de toepassing van rendabele energietechnologieën in uw bedrijf. - Polfliet, Alex, ....- (Mechelen : Kluwer, 2011)
Hernieuwbare energie zit duidelijk in de lift. Waar zowat 10 jaar geleden enkel de zogenaamde «geitenwollensokkendrager. met hernieuwbare energie bezig waren, is de sector nu «big busines. geworden. Ondanks de economische crisis van 2009 blijft ze een van de sterkst groeiende sectoren. De groeicijfers inzake biomassa, wind- en zonne-energie zijn zonder meer duizelingwekkend. Bedrijfsleiders ontdekken namelijk steeds meer dat investeren in hernieuwbare energie ook fi nancieel erg rendabel kan zijn. Gelet op de grootte-orde van de investering en de specifieke materie, is het van het hoogste belang om goed genformeerd te zijn. Welke vorm van hernieuwbare energie is mogelijk op uw bedrijf? Wat is het ideale genstalleerd vermogen van de installatie? Welke technische aspecten zijn van belang? Welke subsidies kunt u krijgen? Hoe maakt u een correcte kostenbatenanalyse? Op al die vragen vindt u een antwoord in dit boek.