Architectuur tekenen. - Dernie, David, ....- (Amsterdam : SUN, 2010)
Dit boek bestaat uit drie afdelingen: Media, Types en Plaatsen. De volle omvang van de ervaring van architectuur kan slechts met een combinatie van tekeningen, collages, animatie of film worden aangeboord. In het onderdeel Media wordt de architect uitgedaagd om niet alleen naar computerprogramma's te kijken wanneer hij/zij tekeningen maakt, maar deze te combineren met andere tekentechnieken. In het onderdeel Types wordt ingegaan op de meest voorkomende types architectuurtekeningen, zoals orthogonale tekeningen, parallelle projecties en perspectieven. Hier wordt een oproep gedaan tot een creatieve dialoog tussen digitaal en handmatig tekenen. Tot slot het onderdeel Plaatsen. Na de tekentechnieken en de soorten tekeningen komt hier het fysieke contact aan bod dat eigen is voor de architectuurtekening. Er komen drie soorten plaatsen aan bod: interieurs, landschappen en stadsaanzichten. Bevat een woordenlijst, tips om verder te lezen en een index. Dit educatieve handboek is geschikt voor architectuurstudenten en voor iedereen met een diepgaander interesse in architectuur. Prettig vormgegeven. © NBD Biblion
Handleiding voor het aanschouwelijk maken van architectonische ontwerpen via tekeningen en andere media.
Bevat woordenlijst, literatuurlijst en index
Keywords: Architectural drawing -- Technique