Ergonomie voor ergotherapeuten - Désiron, Huget, ....- (Mechelen : Plantyn, 2010)
Ergonomie is als onderdeel van de humane wetenschap in de praktijk ster gericht op preventie en als onderdeel van het totale welzijn van werknemers op hun werk. Ergotherapeuten maken in hun curatieve praktijk veelvuldig gebruik van ergonomische principes om het functioneren van hun patiënten/cliënten te verbeteren. Patiënten ondersteunen bij het herstel van hun arbeidsparticipatie is daarbij een belangrijk onderdeel van het ergotherapeutische werk. Steeds vaker echter spelen ergotherapeuten ook een rol in het behoud van tewerkstelling, en derhalve ook in een preventieve benadering.
Keywords: Ergotherapie -- Ergonomie