De hangman : over jongeren in het straatbeeld - Van Ceulebroeck, Nathalie, ....- (Brussel : Politeia, 2011)
Hangjongeren zijn jongeren die een deel van hun vrije tijd doorbrengen in de publieke of semi-publieke ruimte, in een ongeorganiseerde context en in zelf gekozen groepen. Voorbeelden zijn het groepje jongeren dat aan de schoolpoort rond hangt, de paar vrienden die woensdagnamiddag afspreken op de bank aan 't plein, … Tot op vandaag is ‘rondhangen' nauwelijks in de literatuur aanwezig, maar des te meer in de media. De publicatie “De Hangman. Over jongeren in het straatbeeld” geeft het woord aan enkele experts en bundelt voor het eerst bijdragen uit verschillende invalshoeken.
Keywords: Jongeren -- Cultuur; Sociale agogiek -- Jeugdwerk- en beleid