Duurzame ICT : grondstof en energiebron voor een duurzame wereld. - Croes, Roel, ....- (Den Haag : Academic Service, 2010)
ICT neemt een centrale rol in in de huidige samenleving. Het is dan ook niet meer dan logisch dat ICT oplossingen kan leveren voor verduurzaming van de samenleving. Daarnaast valt binnen de sector zelf veel duurzaamheidswinst te behalen en dat is nodig gezien de toename aan energieverslindend dataverkeer. Onderwerpen die aan de orde komen: het energieverbruik van computers, software en energieverbruik en -besparing, de (on)mogelijkheden van de energiemeter, de duurzame werkplek, netwerken in en om het gebouw, duurzaam draadloos, duurzame datacenters, optica, duurzaam ondernemen in de ict-sector en gespreide innovatie, resultaten voor de ultrakorte, korte en lange termijn. De samensteller is betrokken bij de Stichting GreenICT die zich inzet voor verduurzaming van ICT-technologie. Bevat bijdragen van onder meer prof. T. Koonen (TU/e), prof. G. Smit (UT), prof. M. van Eekelen (RU). Bevat enkele grafieken in zwart-wit en auteursinformatie. De volle bladspiegel maakt (ook) duidelijk: dit is een boek voor specialisten. © NBD Biblion
Visie op de bijdrage die informatie- en communicatietechnologie kunnen leveren aan een duurzame wereld.