Een internationale geschiedenis van de twintigste eeuw : de eerste helft - Smets, Martine, ....-; Looman, Aurèle, 1944- (Gent : Academia press, 2011)
Dit boek opent een venster op dat soms vreemde verleden, dat ons huidige leven nochtans bepaalt en vorm geeft. Heel wat belangrijke gebeurtenissen, ontwikkelingen en gezichtsbepalende figuren uit de twintigste eeuw (en vroeger) passeren daarbij de revue. Veel aandacht gaat ook naar de geschiedenis van een aantal regio's die nu, bij het begin van de eenentwintigste eeuw, in opmars zijn. En dan blijkt dat mensen in die heel andere omstandigheden of aan de andere kant van de wereld vaak net zo reageerden als wij nu. We worden in dit internettijdperk overspoeld met chaotische informatie. Dit boek biedt een soort van navigatiesysteem aan, een gps voor een internationale geschiedenis van de twintigste eeuw, om onze huidige tijd beter te begrijpen. En dat kan ons ook iets leren over onze toekomst.
[...]
Keywords: Geschiedenis -- 20ste eeuw