Handboek mediarecht - Voorhoof, Dirk, 1956-; Cannie, Hannes, ....-; Valcke, Peggy, 1973- (Brussel : Larcier, 2011)
Dit boek is bestemd als ondersteuning voor het vak mediarecht in het universitair en hoger onderwijs (communicatiewetenschappen, journalistiek, rechten...). Maar ook voor advocaten, juristen in mediabedrijven, magistraten, beleidsmedewerkers in de mediasector of toezichthouders (VRM), journalisten, uitgevers en producenten in de audiovisuele sector is dit handboek mediarecht een onmisbare gids doorheen het kluwen van de regulering in verband met expressievrijheid, media en journalistiek. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de vormen van rechtsbescherming tegen ongeoorloofde media-inhoud (aanzet tot racisme en discriminiatie, aantasting van de goede zeden, onrechtmatige journalistiek, aansprakelijkheid van auteurs, uitgevers en internet service providers, recht van antwoord). Het omroeprecht komt eveneens uitgebreid aan bod: naast de basisregels die van toepassing zijn op de organisatie en de programmatie van de publieke omroep en de private omroepen, wordt kennis gemaakt met de regels betreffende commerciële communicatie, vrije informatiegaring en korte nieuwsverslagen, de evenementenregeling, de dienstenverdelers en netwerken, de organisatie, bevoegdheid en werking van de Vlaamse Regulator voor de media. ook worden twee vormen van zelfregulering in de mediasector voorgesteld: de Raad voor Journalistiek en de JEP (Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame).
Keywords: Mediarecht