KM Kookboek : recepten voor kennismanagement. - van der Weele, Daan, ....-; de Lugt, Yuri, ....- (Rotterdam : Essentials, 2008)
Er bestaat veel kennis binnen uw organisatie. Maar waar zit die kennis en kan iedereen er optimaal gebruik van maken? En hoe zorgt u er voor dat iedereen het nut van kennisdelen en samenwerken gaat inzien? Welke initiatieven voor kennismanagement u kunt nemen, wordt bepaald door de cultuur van uw organisatie. Zicht op de cultuur is een voorwaarde voor de succesvolle implementatie van KM - want het managen van kennisoverdracht is werken met mensen en dus met cultuur. Wanneer er binnen uw organisatie behoefte is aan het structureren van het kennisvraagstuk, is dit kookboek een oplossing. Uit de inhoud: inzicht in verschillende kennisculturen; handige checklist om de kenniscultuur van uw organisatie in kaart te brengen; tientallen recepten voor het aan de slag gaan met KM.
Keywords: Kennismanagement