30 jaar OVAM : De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij in historisch perspectief. - Feys, Torsten, 1978-; Instituut voor Publieksgeschiedenis, Universiteit Gent; De Baets, Henny, ....-; De Wever, Bruno, 1960-; Verbruggen, Christophe, 1976- (Gent : Academia Press, 2011)
Naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de afvalstoffenmaatschappij ontstond in 2010 een samenwerking tussen het Instituut voor Publieksgeschiedenis (UGent) en de OVAM, met als doel een vlot toegankelijk boek te schrijven. Om de oprichting van de OVAM te duiden, plaatst het door Torsten Feys geschreven boek de afvalproblematiek en bodemvervuiling in een langetermijnperspectief. Tegen deze achtergrond worden de realisaties, beleidslijnen, interne veranderingen en plannen van de OVAM besproken. Via de methode van de mondelinge geschiedenis kregen zowel de OVAM-personeelsleden, stakeholders en de burger een stem in het boek. De interviews werden geconfronteerd met persartikels, parlementaire documenten en verslagen en met de archieven van milieuorganisaties. Het boek wordt voorgesteld op 7 oktober 2011 op de gala-avond van OVAM in Mechelen. Het is niet in de handel verkrijgbaar om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Voor een digitale versie in pdf-formaat verwijzen we u graag door naar de OVAM-website of info@ovam.be.
Dit boek ontstond naar aanleiding van de 30ste verjaardag van de OVAM. Het is niet in de handel verkrijgbaar
Keywords: Agrotechnology and Food Sciences. Engineering -- Waste treatment