Jonge honden : is er nog toekomst voor de journalistiek ? - Zagers, Geert, 1983- (Leuven : Van Halewyck, 2009)
Dertien ontslagen bij De Morgen, drastische besparingen bij Humo, The New York Times op de rand van het faillissement en de prestigieuze Christian Science Monitor die ermee stopt als papieren dagkrant. Het mag duidelijk zijn: het zijn onzekere tijden voor de journalistiek. Maar zagen en klagen baat niet, en de oplossingen liggen binnen handbereik. Dat is toch de positieve boodschap van de Jonge Honden die in dit boek het woord krijgen. Voor zijn tienjarig bestaan werpt het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek een blik op de toekomst en gaat op zoek naar antwoorden op de crisis in de journalistiek. Jonge Honden biedt concreet tien interviews met talenten die het toekomstige gezicht van de journalistiek zijn. Tien mensen met een visie op de toekomst van de kwaliteitsjournalistiek. Tien mensen die buiten de vastgereden politiek durven te denken. Liggen de drukpersen over vijf jaar stil? Valt er online advertentiegeld te verdienen? Moeten we naar een gesubsidieerd model om kwaliteitsjournalistiek te kunnen garanderen? Is Google News de Napster van de journalistiek? En wat kan een journalist in godsnaam met Twitter doen? Journalist Geert Zagers vroeg het aan de waakhonden van morgen. Een boek voor iedereen met een hart voor journalistiek.
[...]
[...]
Keywords: Journalism -- History -- 21st century; Journalistiek; Journalists -- Interviews