Journalistiek : inleiding tot het vak. - Goris, Ria, 1961-; Delforge, Guy, ....- (Leuven : Lannoo, 2012)
Bereid je je voor op een journalistieke carrière of heb je altijd al willen weten hoe journalistiek in zijn werk gaat? In Journalistiek. Inleiding tot het vak maak je kennis met journalistiek in Vlaanderen. Je krijgt een beeld van de media, de opleidingen journalistiek en de verschillende redactiefuncties. Hoe word je journalist? Waar haal je nieuws vandaan? Welke journalistieke genres bestaan er? Wat maakt een item nieuwswaardig? Hoe check je bronnen? Wie doet wat op een redactie? Hoe maak je een nieuwsbericht? Wat is een goed interview? Wat met deontologie? Journalistiek. Inleiding tot het vak geeft een antwoord op deze en nog veel meer vragen, in een begrijpbare taal en met tal van voorbeelden. Het boek is dan ook geschreven vanuit de praktijk. Elk hoofdstuk is compleet met do's & don'ts en sluit af met een interview met een ervaren journalist als Rudi Vranckx, Liesbeth Van Impe en Faroek Özgünes. Journalistiek. Inleiding tot het vak is een praktisch boek voor beginnende journalisten en voor iedereen die een inkijk wil in het journalistieke bedrijf.
Keywords: Journalistiek