Leerzinwekkend : fundamenten van duurzaam leren bij volwassenen - Corthouts, Felix, ....-; Vermeylen, Roland, ....- (Antwerpen : Garant, 2003)
Leren na je 25, het lijkt vanzelfsprekend met 'levenslang leren' als toverwoorden van deze tijd. Maar combineer je een druk privé-leven, een veeleisende job én een opleiding zonder te bezwijken onder het gewicht ervan? De oplossing ligt erin van leren een vanzelfsprekende instelling te maken, door de voorwaarden te scheppen waarin mensen met 'zin' leren, zowel in als buiten hun job. In dit boek staat beschreven hoe trainers een leercontext kunnen creëren die direct aansluit op de vragen van de 'lerenden' en hoe ze leergroepen kunnen ontwikkelen waarin alle expertise wordt gebruikt die in de groep aanwezig is. De essentie is een leerklimaat van onderling vertrouwen en openheid te handhaven, waarin professionele en persoonlijke ontwikkeling in elkaar overvloeien. Tot de doelgroep behoort iedereen die wil meedenken hoe je leren voor volwassenen boeiend maakt. Maar ook wie naar zinvolle bijscholing zoekt, leert met dit boek bewuster te kiezen uit het overvolle aanbod van opleidingen.
Keywords: Pedagogiek en onderwijskunde -- Lerarenvervolmaking en research; Permanente vorming -- Sociaal-cultureel werk; Permanente vorming; Volwassenenvorming -- Methodiek