Praktijkboek bronnen zoeken, vinden en verwerken online/offline : met onderzoeksvoorbeelden voor diverse (bedrijfs)economische domeinen - Coninckx, Daniël, 1956-; Van Ootegem, Luc, 1964-; Verhofstadt, Elsy, 1978- (Tielt : Lannoo, 2012)
Waar en hoe vind je relevant bronnenmateriaal? Hoe selecteer je de gevonden informatie? Hoe verwerk je deze informatie juist en gestructureerd? Hoe verwijs je correct naar de gebruikte bronnen? Hoe vermijd je plagiaat? Het internet leidt tot een wereldwijde informatietsunami. Wie onvoldoende voorbereid is, zal vroeg of laat verdrinken. Precies daarom is de verzameling, beoordeling en verwerking van informatie vandaag als competentie belangrijker dan ooit. Bronnen zoeken, vinden en verwerken online/offline is dé wegwijzer voor het schrijven van een goede wetenschappelijke paper, of een bachelor- of masterproef in een economische studierichting. Het centrale tienstappenplan is de leidraad bij het zoeken, lezen, beoordelen en verwerken van bronnen en informatie. Ga aan de slag met de oefeningen en opdrachten (incl. voorbeeldoplossingen) om je onderzoekscompetenties aan te scherpen. Zo leer je zoekstrategieën gebruiken, en informatie kritisch verwerken en presenteren.