Ondervoeding bij ouderen - Goeminne, Lieven, ....- (Mechelen : Kluwer, 2009)
Ondervoeding is een ernstig probleem bij ouderen. Meerdere factoren kunnen dit in de hand werken of verklaren. Dit cahier wil in de eerste plaats de aandacht vestigen op het fenomeen. Wat is ondervoeding? Hoe kan ik het herkennen en meten? Waarom zijn juist ouderen er vatbaar voor? Maar meer nog wil het mogelijkheden bieden om ondervoeding te voorkomen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ouderen voldoende eten? De aangereikte strategieën en ideeën helpen de lezer een antwoord te vinden op deze vraag. Praktijkvoorbeelden illustreren de tekst.
Bevat bibliografie
Keywords: Ondervoeding -- Ouderen; Voeding -- Ouderen