In Europa : reizen door de twintigste eeuw - Mak, Geert, 1946- ([Amsterdam] : Olympus, 2011)
Reizen door de twintigste eeuw Geert Mak reisde met de twintigste eeuw mee, in een krakeling van routes, langs Londen, Volgograd en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoedauto's in een verlaten crèche in Tsjernobyl. In Europa gaat over het verleden, en wat het verleden met ons doet. Het gaat over verscheurdheid en onwetendheid, over historie en angst, over armoede en hoop, over alles wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt. In Europa is in veertien talen vertaald. Het boek werd ook in het buitenland alom geprezen. Inmiddels zijn er in ons land meer dan 500.000 exemplaren van deze bestseller verkocht.
Dl. 2 [1940-1999]
NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek 2004
Keywords: Europa -- 20ste eeuw; Go international; International office