Voorspelbaar uniek : Dieper graven in de symbolische samenleving - Elchardus, Mark, 1946-; Glorieux, Ignace, ....- (Leuven : Lannoo Campus, 2012)
Wie denkt dat hij uniek is, heeft het helemaal mis! Iedereen is meer dan ooit voorspelbaar. Onze samenleving is geëvolueerd van een samenleving met weinig keuzes, naar een samenleving waarin we niet meer weten wat te kiezen. Is dit de uiteindelijke bevrijding van het individu? Nee! Iedereen is voorspelbaar. Niet omdat we geloven, gehoorzamen of tradities volgen, maar omdat het ons wordt aangepraat. Onze maatschappelijke orde zit tussen de oren. We leven in een symbolische samenleving. Een boek voor sociologen, beleidsmakers, studenten en iedereen met een brede interesse in maatschappijanalyses en duiding bij maatschappelijke fenomenen en trends.
Keywords: Cultuursociologie