Zorg voor welzijn : oude vragen en nieuwe antwoorden. - Hermans, Koen, 1976-; Arts, Willem Frans Marie, ....- (Leuven : Acco, 2012)
Evaluatie van het Vlaamse welzijnsbeleid n.a.v. de emeritaatsviering van prof. Frans Lammertyn, die dit onderwerp de afgelopen veertig jaar onderzocht. Welke successen heeft het beleid geboekt en wat zijn de nieuwe uitdagingen? Over de vermaatschappelijking van de zorg, persoonsgebonden financiering, het groeiende tekort aan zorgpersoneel etc.
De welzijnszorg versus de zorg voor welzijn. Twintig jaar welzijnsbeleid in Vlaanderen Hermans, Koen / 195-212 p.
Keywords: Frans Lammertyn; Sociale agogiek -- Welzijnswerk en maatschappelijke dienstverlening; Sociale welzijnszorg -- Beleid -- Vlaanderen