Basisboek psychopathologie. - Franken, Ingmar, ....-; Muris, Peter, ....- (S.l. : De Tijdstroom, 2013)
Dit basisboek biedt een algemene introductie in de psychopathologie. Alle psychische stoornissen worden uitvoerig beschreven waarbij zowel de diagnostiek als de behandeling uitvoerig aan bod komen. Er is bijzondere aandacht besteed aan de meest recente wetenschappelijke inzichten opdat de geboden informatie 'evidence-based' is getoetst. Elk hoofdstuk bevat verdiepende informatie door verwijzing naar mijlpaalstudies, waarin de meest bepalende onderzoeken van de afgelopen tijd worden toegelicht. De auteurs bespreken in elk hoofdstuk de relevante psychologische, neurobiologische en omgevingsfactoren.
Keywords: Psychopathologie