Praktisch basisboek bedrijfsbeheer - Govaerts, Annie, ....-; Roegiers, Eddy, ....-; Vanhove, Lucy, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2005)
Praktisch basisboek bedrijfsbeheer richt zich tot niet-accountancy-opgeleiden die binnen hun (toekomstige) beroep in contact staan met de accountant, de boekhouder of met de financieel verantwoordelijke van een onderneming. Daarbij moeten zij onvermijdelijk het vakjargon gebruiken. Om het financiële vakjargon te kunnen begrijpen en interpreteren, worden eerst een aantal basisbegrippen van de boekhouding en de jaarrekening toegelicht. Ook de financiële analyse komt aan bod, als controlemiddel voor de financiële gezondheid van de onderneming. In een laatste deel besteden de auteurs uitgebreid aandacht aan cost accounting.
Keywords: Accountancy; Administratieve organisatie; Bedrijfsbeheer; Boekhouden; Cost accounting; Financiële analyse; Jaarrekening; Management