Psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg. - Luteijn, F., ....-; Arrindell, Willem Alexander, ....-; Deelman, Betto G., ....- (Utrecht : Lemma, 2005)
InhoudsopgaveDeel 1: Fundamentele aspecten van diagnostiek1 Het diagnostisch proces2 Kwaliteit van diagnostiekDeel 2: Diagnostische methoden en rapportage van diagnostiek3 Het gesprek4 Gedragsobservatie5 Indirecte methoden6 Intelligentie en intelligentietests7 Neuropsychologische vragen en methoden8 Persoonlijkheidsvragenlijsten9 Vragenlijsten ter meting van kwaliteit van leven10 Specifieke vragenlijsten11 Klinische computerdiagnostiek12 Effectieve psychologische rapportage en nabespreking van het diagnostisch onderzoekDeel 3: Voorbeelden van psychologische diagnostiek in de gezondheidszorg13 Een psychodiagnostische casus14 Het diagnostisch proces bij vragen rond dementie15 Het forensisch psychodiagnostisch onderzoek in het geval van een brandstichter16 Indicatiestelling
Testotheek
Keywords: Klinische psychologie; Psychodiagnostiek; Psychologische tests